Om Oss

Välkommen till Red Wings Mora MC Klubb


Vi finns alldeles intill E45, 3 km väster om Mora på vägen mot Malung/Vansbro, se karta nedan. 


Red Wings har en stor MC-camping, trevliga stugor, och i vår fina klubbstuga har vi 20 bäddar för er som kommer och hälsar på.


I vår klubbstuga finns fik, biljardbord, darttavla och härliga utrymmen att umgås i. 

Lite historik om klubben


Red Wings, Mora MCK bildades 1967 av ett gäng knuttar från Mora och Orsa och hette då Mora-Orsa MCK. Tilläggsnamnet Red Wings kom till något år senare.


Runt 1969-70 fick klubben möjlighet att uppföra en klubbstuga vid Lomsmyren, ca tre km utanför Mora. Själva stugan på ca 55 kvm var en f.d. scoutlokal som fraktades hel från Mora centrum upp till nuvarande plats.


Redan 1971 arrangerade klubben den första Siljansträffen, en klassiker som fortfarande existerar och ligger alltid första helgen i juni.


1974-75 gick klubben med i SMC (Sveriges Motorcyklisters Centralorganisation).

I slutet av 1976 fick Red Wings, av kommunen, en timmerstomme på 7x10 meter som medlemmarna monterade ned och fraktade upp till Lomsmyren.


1978 bildades en MC-klubb i Orsa, vilken sög upp en del av medlemmarna, och av den anledning försvann det ortsnamnet ur klubbens namn.


Under andra halvan av 80-talet fick så äntligen klubbstugan vatten indraget. Det var en stor och dyr investering som dock klarades av utan större ansträngning av ekonomin, mycket tack vare bidrag från kommunen och bl.a. stormfällning av träd runt klubbstugan som klubben fick ta hand om och sälja med tillstånd av markägaren (kommunen). 


Efter en period med stiltje öppnade klubben 1999 en camping för förbipasserande motorcyklister. Det visade sig bli en succé, samt ett betydligt större utnyttjande av klubbstugan då många medlemmar ”upptäckte” att stugan var öppen varje kväll hela sommaren.


Till det nya årtusendet blev övervåningen på klubbstugan färdigbyggd med 10 bäddar så att campinggästerna även kunde erbjudas inomhusboende och de senaste åren har även ett par fina campingstugor tillkommit.